Bahçe Aydınlatması

19 Eylül 2022
Yaz keyfi devam ediyor! BAUHAUS olarak bahçenizi aydınlatacak fikirleri sizler için hazırladık.

Sıcak havalar, masmavi gökyüzü ve uzun gündüz saatleriyle yaz mevsimi adeta dışarı davet ediyor. Tabii ki, bu durumda açık havada vakit geçirip güneşin vereceği taze enerjiden bolca yararlanabileceğiniz veya akşamın serinliğini hissedebileceğiniz bir alana ihtiyaç var. Bahçenizde yaz akşamları dostlarınızla hoşça vakit geçirmek veya yalnız kalıp biraz dinlenmek üzere hazırladığınız alanda doğru bir aydınlatma ile eşsiz bir görünüm yaratabilirsiniz.

Bu işe başlarken atacağınız ilk adım bahçe, teras veya balkonunuzda aydınlatma elemanlarını yerleştirebileceğiniz en uygun noktaları belirlemek olacaktır. Yani ışığı, sizi rahatsız etmeyecek ama iyi aydınlatacak şekilde bahçenizin hangi bölümlerinde kullanabileceğinizi belirlemelisiniz.

İkinci iş ise bahçenizde fener, mum, LED ışık, solar aydınlatma, bahçe projektör ışıkları gibi birçok farklı aydınlatma seçeneği içerisinden hangisini veya hangilerini kullanabileceğinize karar vermek olacaktır.

Gerekli aydınlatma elemanlarını seçtikten sonra ise geriye bunları birbirleriyle bir bütünlük oluşturacak şekilde bahçenize yerleştirmek kalıyor. Tavsiyemiz, sert ve yoğun ışık veren aydınlatma elemanlarını bahçenin köşe kısımları veya çitler gibi dış kısımlarda kullanmanız. Özellikle bahçe projektör ışıkları bahçe köşeleri veya ağaç altlarında değerlendirilmelidir.

Fener ve mumlar, LED ışıklar gibi yumuşak ışıkları ise oturduğunuz alanlarda, ağaç dallarında veya bahçe yolu gibi iç alanlarda kullanabilirsiniz.

Şimdi bahçe aydınlatması ile ilgili bu genel girişin ardından sizin için hazırladığımız ve bahçeniz için uygun olabileceklerini düşündüğümüz aydınlatma elemanlarını birlikte inceleyelim.

Her bahçenin, balkonun ve terasın vazgeçilmezi olan fener ve mumlarımızla başlayabiliriz.
1 - Fenerler ve Mumlar
Hayal ettiğiniz güzel ambiyansı yaratabilmek için kullanabileceğiniz başlıca aydınlatma unsurları, bahçenize yumuşak, sıcak ışık verecek fener ve mumlar olacaktır.
2 - Led Işıklar
Mum ve fenerlerin dışında yine çit veya duvar kenarlarında, saksı etraflarında, ağaç dallarında, bahçe yolunda veya istediğiniz her yerde kullanabileceğiniz LED ışıklar bahçeniz için muazzam aydınlatma elemanları olacak ve burada geçireceğiniz saatleri çok daha keyifli kılacaktır. Bu ışıkları doğru aranje ederek görsel bir şölen yaratabilirsiniz.
3 - Solar Aydınlatma
Gündüz saatlerinde güneşin yakıcı ışıklarından yararlanarak akşamları keyfinize keyif katabilirsiniz. Bahçe ve terasların vazgeçilmezi solar aydınlatmaları çiçek, saksı diplerinde, çit köşelerinde kullanabilir, ayrıca yine solar enerji ile çalışan çeşitli renklerdeki japon fenerlerini dilediğiniz yerlere asabilirsiniz.
4 - Projektör Işıklar
Özellikle ağaç altlarında kullanabileceğiniz projektörler bahçenize görkemli ve şık bir hava katacaktır. Bu ışıkları bahçenin dış ve köşe taraflarında veya bahçe yolunuzda kullanıp mum, fener ve LED gibi daha yumuşak ışıklar için orta alanları tercih ederek bir bütünlük yakalayabilirsiniz.
İstediğiniz aydınlatmayı yaratabilmek için tabii ki daha birçok yöntem var. Öncelikle, size ait alanı en iyi şekilde kullanabilmeniz adına bahçe veya terasınızın basit bir taslağını çıkarmanızı öneririz. Geri kalan her şey için hayal gücünüz yeterli olacaktır.
BAUHAUS Ailesi olarak mutlu bir yaz dileriz!