Bahçe temizliği ve düzeni için öneriler!

19 Eylül 2022
Yaz ayları ve sıcaklarla birlikte bahçeler özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde en çok vakit geçirdiğimiz alanlar olmaya başladı. Peki, bahçenizin temiz ve düzenli bir görüntüye sahip olabilmesi için neler yapabilirsiniz? Bahçe ve balkonunuzu temizlemede size hangi bahçe elemanları yardımcı olabilir?

Bahçe temizliği ve düzeniyle ilgili size yardımcı olabilecek fikirlere gelin birlikte bakalım!
1 - Bahçe keyfi çimlerde başlar
Bahçe bakımı adına en önemli noktalardan biri tabii ki çimler. Düzgün bir şekilde kesilmiş temiz çimler bahçenize güzel bir görüntü katacak, üzerine serilme istediği uyandıracak. Mis gibi kokan, güneşte parlayan çimlere sahip olmayı kim istemez?

İyi bir bahçe ve çim bakımı içinse yapmanız gereken bahçenizin ihtiyacına (büyüklüğüne) uygun bir çim biçme makinesi edinmek ve çimlerinizin bakımını düzenli olarak yapmak.
2 - Bahçe makasları ile düzenli bir bahçe!
Bahçe budama makasları, dal ve çit makasları ile fazla uzamış dalları kolaylıkla keserek çitlerinize bir düzen ve estetik katabilirsiniz. Özellikle bahçe yoluna taşan, çitleri aşan çalılar ve dalları bu makaslar sayesinde kolaylıkla düzeltebilirsiniz.

Düz ve sınırları belli çitleriniz, derli toplu ağaç dalları ile bahçeniz göz dolduracak!
3 - Günlük bahçe temizliği
Bahçenizin günlük temizliğini ihmal etmeyin. Çimlere düşen yapraklar, dışarıdan rüzgarla gelen poşet, çöp ve benzeri atıklar sulama ile birlikte toprağa çabucak yerleşir. Her gün veya gün aşırı çok az bir zamanınızı ayırıp bu temizliği yaptığınız takdirde çöpler birikmeyecektir. Bu sayede siz de daha büyük bir iş yükünden kurtulmuş olacaksınız.
4 - Yıkamadan olmaz diyenlere!
Evet! Bahçe, balkon veya teras fark etmez; temizliğin en kolay ve sağlam yolu yıkamaktan geçiyor. Özellikle bu sıcaklarda evimizi, bahçemizi serinletmek için de müthiş bir yöntem. Yüksek tazyikli bir hortum ile veya basınçlı bir yıkama makinesi ile balkon, bahçe, bahçe yolu, garaj girişi gibi yerlerde biriken çerçöpü, yaprakları kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
5 - Düzenli bir bahçenin olmazsa olmazı bahçe çiti!
Gelelim bahçenizin düzenine... Göz dolduran ve düzenli gözükmesini istediğiniz bahçeniz için en büyük yardımcılarınız bahçe çitleri. Bahçe çitleri ile bahçenizi bölüm bölüm ayırabilir, farklı bitki türlerini yetiştirebilir veya bahçenize istediğiniz gibi bir şekil verebilirsiniz.

BAUHAUS Ailesi olarak mutlu yazlar dileriz!