Bahçenizi Yaza Hazırlayın!

19 Eylül 2022
Gelin, bahçenizi yaz için düzenlemenize yardımcı olalım. BAUHAUS Ailesi olarak sizler için hazırladığımız bazı tavsiyeler ile yalnızca eski saksılarınızı kullanarak birbirinden güzel ve dekoratif ürünler yapabilir, bahçenizi eğlenceli ve benzersiz bir hale getirebilirsiniz.

Kullanmadığınız, kırık veya atıl durumdaki saksılarınızı birkaç ufak ekleme ve ilham ile bambaşka ve yeni ürünlere hatta figürlere dönüştürebilirsiniz. Biraz boya ve yapıştırıcı gibi kolayca edinebileceğiniz malzemelerle bahçenizde harikalar yaratabilirsiniz.

Biraz emek ve vakit harcandığında ortaya gerçekten farklı ve alternatif objeler çıkabiliyor. Ve işin en güzel tarafı da bu yeniden üretim sürecinin epey keyifli geçecek ve sizi yeni şeyler üretmeye teşvik edecek olması.

Biz de aslında, tam da bu amaç ile sizin için yararlı ve teşvik edici olabilecek fikirleri düzenledik. Basit malzemeler ve kolay yöntemler ile neler yapabileceğinize bir bakın istedik. Saksıdan midilli at ve kaplumbağa yapmak gibi kolay fakat şık bahçe dekorasyon fikirlerini nasıl uygulayabileceğinizi bu yazımızda görebileceksiniz. Umarız siz de bu fikirlerden yola çıkarak farklı farklı objeler üretir ve bu süreçte keyifli vakit geçirebilirsiniz.
1 - Saksıdan Midilli At Yapmak
İlk olarak saksıdan midilli at nasıl yapılır onlara bakalım. Öncelikle ihtiyacınız olan saksı sayısını belirtelim: Ayakları oluşturmak için 16 adet küçük saksıya ihtiyacınız var, gövde kısmını oluşturmak için 2 büyük saksı ve baş kısmını oluşturmak için 3 adet orta boy saksı.

Bu çalışmayı yaparken kullanabileceğiniz saksılar, bahçenize çiçek veya ağaç aldıktan sonra boşa çıkan plastik saksılar, çatlamış veya artık kullanmadığınız eski saksılar olabilir. Saksılarınızı güzel bir şekilde boyadıktan sonra işleme başlayabilirsiniz.

Midillinin ayaklarını küçük saksıları kullanarak resimde görüldüğü şekilde yapıştırıcı yardımı ile oluşturabilirsiniz. Daha sonra gövde kısmı için 2 büyük saksının ağız kısımlarını da yapıştırıcı ile birleştirin.

Boyun kısmını oluşturmak için 2 adet orta boy saksının tabanlarını birleştirdikten sonra artık elinizdeki saksıları sevimli bir midilli figürü haline getirebilir; yine resimdeki gibi baş ve kol bölgelerine çiçeklerinizi ekebilirsiniz. Özellikle baş bölgesine çim ekmeniz halinde midillileriniz benzer bir bütünlüğe sahip olacaktır.

Tüm bu işlemlerden sonra artık midillinizi bahçenizin istediğiniz yerine koyabilirsiniz.
2 - Saksı ve Saksı Altlıkları ile Kaplumbağa Yapmak
Yine eski, kullanmadığınız veya boşta duran saksılardan bahçenizde dekor olarak kullanabileceğiniz çeşitli boyutlarda şirin kaplumbağalar yapabilirsiniz.

Bunun için gerekli olan malzemeler ise ayak olarak kullanacağımız 4 adet küçük plastik saksı ve gövde olarak kullanacağımız 1 adet saksı altlığı.

Kaplumbağanızın başı için ise uygun boyutlarda bir top veya benzeri bir eşya işinizi görecektir.

Saksıları birleştirmeden önceki son aşama ise işin en zevkli kısmı: Kaplumbağa deseninde boyama. Saksılarınızın boyama işlemini tamamladıktan sonra saksı altlığının iç kısmına küçük saksıları kuvvetli bir yapıştırıcı yardımıyla yapıştırarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bahçelerinizi bu tür pratik eşya yapımı bilgileri ile çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

BAUHAUS Ailesi olarak mutlu bir yaz dileriz!