Klima Kullanımının Yararları

19 Eylül 2022
Klimaları yılın her ayında, ev ve işyeri gibi birçok ortamda ısıtma ve soğutma elemanları olarak sıklıkla kullanıyoruz. Özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile klimalar birçok imkânı aynı anda sunmuş ve doğru kullanıldığı takdirde az enerji sarfiyatı ile yüksek verim alabilmeyi mümkün kılmıştır.

BAUHAUS olarak sizin için klima kullanımının yararlarını ve bunun yanı sıra olası zararları nasıl engelleyebileceğinizi aktarmak istedik.
1 - Havadaki nemi alma özelliği
Klimanın ısıtma ve soğutma işlemlerinin yanı sıra en önemli fonksiyonlarından biri de nem oranını düzenleyebilmesi ve çok daha konforlu bir ortam oluşturabilmesidir.

Özellikle sıcak ve nemli yaz günlerinde yaşlı insanlar, kalp hastası, astım hastası ve benzeri solunum yolu hastalıkları olanlar için ortamdaki nemin rahatsız etmeyecek düzeyde olması hayati önem taşımaktadır. Bilimsel araştırmalar eşliğinde belirlendiği üzere 20-27oC ortam sıcaklığı ve %40-60 bağıl nem insan sağlığı için idealdir.

İşte çok nemli geçen günlerde klimanızın nem alma modu sizin için bu ideal ortamı oluşturacak ve hem rahat nefes almanızı sağlayacak hem de sıcağın verdiği rahatsızlığı önleyecektir.
2 - Havayı temizleme özelliği
Klimalar filtreleme sistemleri sayesinde ortamdaki havayı toz, partikül, sigara dumanı gibi kötü koku ve maddelerden arındırır ve ortamı sağlıklı kılar.

Tabii unutulmaması gereken nokta, klima filtrelerinin 15 günde bir düzenli temizlenmesi ve yılda 2 kere de genel bakım işleminin aksatılmadan yapılmasıdır. Aksi takdirde, filtrelere yerleşmiş ve temizlenmemiş toz ve mikroplar bizim için dezavantaj yaratır; hastalıkları tetikleyici duruma dönüşür. Sonuç olarak klimalar doğru kullanıldığı takdirde sağlık açısından son derece avantajlı ürünlerdir.
3 - Konforlu ve verimli bir ortam sağlar
Temiz ve doğru kullanıldığı takdirde klimalar en sıcak ve en soğuk havalarda bile sizin için uygun bir ortam oluşturlar.

Özellikle çok sıcak ve nemli havaların insan üzerinde fiziksel ve zihinsel bir bitkinlik hali oluşturması bilimsel bir gerçek. Yine sıcak ve nemli havalar aşırı terleme ve su kaybı, tansiyon, solunum yetersizliği ve kalp hastalıkları gibi pek çok sıkıntıyı da beraberinde getiriyor.

Klimalar özellikle bu rahatsızlıklardan şikayetçi hastalar için önerilmektedir. Öte yandan, ofisinizde klima kullanmak konsantrasyonunuzu ve iş veriminizi artırmaya da yardımcı olacaktır.