Elektrikli Şömine Nasıl Seçilmeli?

20 Nisan 2022

Kış kapıda... Elektrikli dekoratif şömineler, diğer şömine türlerine göre çok sayıda avantaj sunar. Maliyet açısından tasarruf, taşınabilirlik ve çok yönlü kullanım olanağı bu önemli faydalardan bazılarıdır.

Aynı zamanda insanlar ev, iş yeri veya yazlıklarında çevre dostu faydalar için elektrikli şömineye yönelebilirler.

Dekoratif şömineler temelde odun, LPG, kömür ve doğal gazla çalışan şömineleri simüle eden ve elektrikle çalışan ısıtıcılardır.

Dekoratif şömineler prize takılarak çalışır, ısıyla veya fanı çalıştırılmadan sadece alev efektini açarak ateş görselinin huzurunu yaşayabilirsiniz.

Şömine seçimi konusunda aşağıdaki bilgileri dikkate alabilir veya size en yakın BAUHAUS mağazasına giderek yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. 


Elektrikli Şöminenin Geleneksel Şöminelere Göre Avantajları Nelerdir?

Elektrikli şömine gaz, odun ve kömürle çalışan muadillerine göre birçok avantaja sahiptir.

 

•          Odun veya Gaz Yakmaya Muhtaç Değilsiniz.

Satın aldığınız elektrikli şömineye güç sağlamak için odun kesmenize veya şöminenize gaz hattı bağlamanıza gerek yoktur. Sadece bir elektrik prizine ihtiyacınız vardır.

 

•          Kullanım İçin İzin Almanız Gerekmez

Bazı apartmanlarda odun ve kömür şöminesi kullanmak, apartman yönetimi tarafından yasaklanmıştır ve izinsiz kullanım zabıtaya şikâyet edilebilmektedir. Fakat elektrikli dekoratif şömine kullanmak için izne ihtiyacınız yoktur.

 

•          Havayı Kirletmez

Elektrikli dekoratif şömineler havaya karbon monoksit, kükürt dioksit gibi gazlar salmazlar. Bu yönleriyle çevre dostudurlar ve ev içinde hava kalitenizi bozmazlar.

 

•          Kurulumu Kolay

Elektrikli dekoratif şömineler için havalandırma veya baca kurmanız gerekmemektedir.


•          Uzaktan Kullanım

Elektrikli şöminenizi bir düğme yardımıyla veya uzaktan kumandanızla kolaylıkla açıp kapatabilirsiniz. Ateş kullanmak odun kesmenize de gerek yoktur.


•          Temas İçin Güvenlidir

Elektrikli dekoratif şöminelerin cam yüzeyi ısınmaz. Çocuklar ya da evcil dostlarınız için güvenlidir.

 

•          Bakım Gerektirmez

Geleneksel şömineler için belirli aralıklarla baca temizleme servisi çağırmanız ve güvenlik denetimleri yapmanız gerekir. Elektrikli şöminelerde buna ihtiyacınız yoktur.

 

•          Verimli Kullanım

Elektrikli şömineler alanınızı verimli ısıtırlar. Baca veya havalandırma yoluyla bir ısı kaybına uğramazlar.

 

•          Ekonomiktir

Kolay kurulum ve çalışma prensiplerinden dolayı elektrikli şömineler daha ekonomiktir.


Elektrikli Şömine Bir Odayı Ne Kadar İyi Isıtır?

Elektrikli dekoratif şömineler genel olarak 1500 W – 1800 W arasında güç sağlar ve bir mekânı 18 m2’ye kadar ısıtabilirler.

Elektrikli şömineler oturma odası, ofis veya bodrum gibi alanları ısıtmak için mükemmeldir.

Daha fazla enerji tasarrufu için evinizin/ofisinizin oturduğunuz odasında elektrikli şömineyi kullanabilir, evin kalanında ısıyı düşürebilirsiniz.


Elektrikli Dekoratif Şömine Çeşitleri

Elektrikli şömineler, herhangi bir mekânın dekoruna uyacak şekilde çeşitli boyut ve stillerde karşımıza çıkar. Modern ve şık tasarımların yanı sıra geleneksel, retro bir görünüm için oymalı modelleri tercih edebilirsiniz. Elektrikli şömineleri dilerseniz duvara monte ederek yerden tasarruf sağlayabilirsiniz. Küçük bir dairede veya lobi gibi yerlerde kullanım için duvara montaj yapmak iyi bir seçimdir.

 

Elektrikli şömineler evlerde mevcut prizlerle kolaylıkla çalışır. Ayaklı şömineler ve portatif elektrikli şömineler duvara dayanabilir veya başka bir yere taşınarak kolayca kullanılabilir. Birçok elektrikli şömine, alevleri aydınlatmak için LED ampuller sayesinde tasarruflu kullanım sağlar.

 

Aklınızda sorular mı var? BAUHAUS mağazalarında Elektro bölümüne giderek satış yetkililerimizle elektrikli şömineleri birebir inceleyebilir veya 0850 800 55 55 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz!