Evinizdeki Tadilat İşleri için Öneriler

19 Eylül 2022
Kış boyu ertelediğiniz ve gitgide biriken tadilat işleri için kolları sıvamanın vakti geldi de geçiyor diyebiliriz. Bilindiği üzere uzun ve soğuk kış mevsimi boyunca gerek nemden gerekse dış etkenlerden dolayı evimizde birçok hasar, yıpranma meydana gelebiliyor.
Havaların ısındığı ve yağmurların bittiği yaz ayları ise evinizde yıpranan bölümleri yenilemek ve tekrar taze bir hava katabilmek adına yapabileceğiniz tadilatlar için oldukça uygun bir zaman dilimi. Biz de BAUHAUS Ailesi olarak ev tadilatıyla ilgili size fikir verecek ve yardımcı olacak konulara değinmeye çalıştık.

Ev tadilatı için atılması gereken ilk ve en önemli adım, tadilata başlamadan önce evinizdeki eksiklerin ve yapılması gerekenlerin ayrıntılı bir listesini çıkarmaktır.

İkinci iş olarak ise tadilat yapılacak alanlardaki ufak tefek eşyaların zarar görmesini engellemek için kutulara koyabilirsiniz. Mobilyaları da bir muşamba veya örtü ile koruyabilirsiniz.
1 - Boya - Badana
Boya badana işleri ilkbahar ve yaz aylarıyla birlikte ilk akla gelen tadilat unsurlarındandır. Dış etkenlerle yıl boyunca kirlenen duvarlarınıza ve dolayısıyla evinize yeni, taze bir hava katabilmek için hemen girişmek isteyeceğiniz iş olacaktır. Fakat boya badana işleri doğru yapılmadığı takdirde hem istediğiniz sonucu elde edemeyebilir hem de bir hayli yorulabilirsiniz.

Bu sebeple ilk olarak bir ustadan yardım almanızı tavsiye ederiz. Hatta eğer ilk defa bir boya işine girişecekseniz ''Nereye, ne kadar boya gider?'' diye hesaplamanız epey zor olacaktır. Bu ve yapmak istediğiniz diğer tadilatlarla ilgili her konuda BAUHAUS personelimiz size her zaman yardım için hazırdır. İstediğiniz boya ve boya gereçlerini de yine mağazalarımızdan temin edebilirsiniz.
2 - Zemin Döşeme
Evinizde zemin döşemeniz eskimişse hazır tadilata başlamışken bu sorunu da çözebilirsiniz. Özellikle zemininiz parke ise ve artık nemden eskimeye başlamış, suya dayanıksız hale gelmişse değiştirmenizi öneririz. Böylece hem eviniz bir sonraki kış için daha yalıtımlı ve dayanıklı hale gelecek hem de değişen zeminle birlikte evinizin de havası değişecektir.
Fakat zemin döşeme oldukça zahmetli ve zor bir iştir. Bu işi kesinlikle bilen birine bırakmanız gerekmektedir. Çünkü tam kaplanmayan veya yanlış kaplanan zeminlerde zamanla şişme ve bozulmaların meydana gelmesi kaçınılmazdır. Zemin döşeme ile ilgili her konuda BAUHAUS personelimize danışabilirsiniz. Ayrıca, çeşit çeşit parke ve zemin döşeme malzemelerini mağazalarımızdan temin edebilirsiniz.
3 - Duvar Kağıdı
Duvar kağıtları evinizi baştan aşağı değiştirebilecek, duvarlarınıza hayat verebilecek en önemli dekorasyon unsurlarının başında geliyor. Eviniz için seçeceğiniz duvar kağıdının rengi ve deseni, evinizin diğer bölümleri için yapacağınız renk ve desen seçimlerinizi de belirleyecektir.

Duvarlarınızı kaplamanın veya eskimiş duvar kağıtlarınızı değiştirmenin zamanının geldiğini düşünüyorsanız öncelikle kaplayacağınız yüzeyin ölçüsünü almalısınız. İkinci iş olarak ise duvarınızı analiz ederek varsa eski duvar kağıdını sökmeniz gerekmektedir. Duvar kaplamak ciddi ve düzgün yapılması gereken bir tadilat işidir. Aksi takdirde boşluk kalan yerlerin gitgide kabarması ve patlaması kaçınılmazdır.
Kullanmanız gereken duvar kağıdı miktarı ve işlem sırasında gerekecek malzemelerle ilgili detaylı bilgi için BAUHAUS personelimize danışabilirsiniz. Yine çeşitli renk ve desenlerde duvar kağıtlarını ve kaplama için gerekli malzemeleri mağazalarımızda bulabilirsiniz. Ayrıca sitemizde bulunan BAUHAUS TV'de duvar kağıdı kaplama ile ilgili her aşamayı içeren detaylı bir video da bulunmaktadır.
4 - Banyo ve Mutfak
Hazır başlamışken detaylı bir tadilata girişeyim diyorsanız, banyo ve mutfak gibi evin en çok kullanılan ve dolayısıyla en çabuk yıpranan bölümlerinde de bir düzenleme yapmak isteyebilirsiniz.

Mutfak fayanslarını veya eskimiş mutfak dolaplarınızı yenileyerek evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz. BAUHAUS, mutfak bölümü ile mutfağınız için ihtiyacınız olan her şeyi size sunuyor. Mutfak dolaplarından, ocaklara ve seramiklere kadar istediğiniz mutfak elemanlarını seçebilir, karşılaştırabilir ve eviniz için en uygun olanına kolaylıkla karar verebilirsiniz.
Banyolar bir evin en önemli bölümlerinden biridir. Yüksek nem sebebi ile zaman zaman tadilata ve yenilenmeye ihtiyaç duyacaklardır. Örneğin; artık eskimiş banyo fayanslarınızı değiştirerek banyonuzda yepyeni bir atmosfer yaratabilirsiniz. Yine eskimiş lavabo, klozet, duşakabin ve benzeri banyo ürünlerini değiştirmek banyonuzu yenilemek adına iyi bir seçim olacaktır. Banyonuzu yenileyebileceğiniz ve banyonuza çok yakışacak birçok ürün seçeneğine BAUHAUS banyo bölümden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.