Bahçeniz İçin Eski Tekerlekten Süs Havuzu

19 Eylül 2022
Bahçenize tümüyle bambaşka bir hava katacak bir süs havuzunuz olsun istemez miydiniz? İlk başta biraz zor bir fikir gibi gözükebilir fakat birkaç basit yöntem ve malzeme ile kolayca kendi süs havuzunuzu yapabilirsiniz.

Su sadece yıkama ve temizleme yönüyle değil aynı zamanda rahatlatıcı etkisi ile de hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Bahçenizde böyle bir köşeye sahip olmak hem çok güzel bir görüntü verecek hem de bu köşede vakit geçirmek yoğun bir işi günü sonrası sizi bütünüyle rahatlatacak ve iyileştirici olacaktır.

Buna istinaden BAUHAUS olarak bahçenize süs havuzu yapımı için size yardımcı olacağını ve sizi teşvik edeceğini düşündüğümüz yöntemleri paylaşalım istedik.
Süs havuzu yapmanız için ihtiyacınız olacak malzemeler: Bulabildiğiniz kadar büyük bir tekerlek, rahat rahat kaplama yapabileceğiniz miktarda muşamba veya havuz yaygısı, parça taşlar, kum ve tabii ki kazma-kürek. Ayrıca, havuzun etrafını süsleyebilmeniz için saksı bitkileri ve çeşitli süs objelerini hazır bulundurmakta fayda var...
  • İşe başlamadan önce süs havuzunuzu yapacağınız yeri iyi düşünmeli ve bahçenizde en uygun olabilecek konumu belirlemelisiniz.
  • Süs havuzunuzun yeri belli olduktan sonra ikinci iş olarak tekerleğinizin yarı boyunda bir çukur kazın. Bu çukurun yüzeyine biraz kum dökün ve iyice düzleştirin.
  • Kazdığınız çukura tekerleği tam oturacak şekilde yerleştirin.
  • Tekerinizin üzerini alttan ve üstten boşluk kalmayacak şekilde su sızdırmaz muşamba veya havuz yaygısı ile güzelce kaplayın.
  • Havuzunun etrafına dizmek üzere seçtiğiniz taşları sık ve birbirine paralel bir şeklide dizin. Daha büyük taşları alt taraflarda kullanabilirsiniz.
  • Yerleştirdiğiniz taşların ve muşambanın sağlamlığından emin olduktan sonra artık havuzunuzu su ile doldurabilirsiniz.
  • Son olarak süs havuzunun etrafını çiçekler, saksılar ve objeler ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Bahçenizde güzel bir köşe oluşturabilmeniz için süs havuzu yapımını kısaca anlatmaya çalıştık. Siz de bu örnekten hareketle farklı fikirler geliştirerek rengarenk malzemeler veya belki taş döşeyeceğiniz küçük bir bahçe patikasıyla keyifli bir ortam yaratabilirsiniz. Gerekli malzemeler ve süs havuzu yapımıyla ilgili daha detaylı bilgi için BAUHAUS personellerimize danışabilirsiniz.

BAUHAUS Ailesi olarak mutlu bir yaz dileriz!